Nie je to síce najmenej kalorické jedlo, ale je také chutné, že ho určite musíte vyskúšať!
Príprava nie je zložitá a výsledným pokrmom budete rozhodne unesení.
Vynikajúci recept na šťavnatú kotletu z youtube kanála szazsu.
Potrebujeme:
550 g bravčovej kotlety
soľ
mleté čierne korenie
30 g masla
2-3 PL rastlinného oleja
300 g šampiňónov
30 g masla
2-3 PL rastlinného oleja
80 g debrecínskej klobásy
65 g nakladaných uhoriek
1,5 PL hladkej múky
250 ml mlieka
100-150 g syra
1/2 šálky mlieka na podliatie mäsa
Príloha (voliteľné):
Opekané zemiaky
Zemiaková kaša
Čerstvé pečivo
Ryža
Postup:
Bravčové mäso umyjeme a osušíme, odstránime tuk a nakrájame na pláky.
Plátky mäsa na tvrdej podložke prekryjeme fóliou a vyklepeme.
Kotletu z oboch strán osolíme a okoreníme. Šampiňóny nakrájame na kocky.
Klobásku prekrojíme na štvrtiny a nakrájame. Rovnakým spôsobom nakrájame aj uhorku.
Na panvici zohrejeme olej a roztopíme maslo.
Do panvice vložíme plátok mäsa a osmažíme z oboch strán do zlatista.
Plech vymastíme olejom a poukladáme osmažené mäso.
V čistej panvici roztopíme maslo a nalejeme olej.
Do panvice pridáme šampiňóny a do hneda osmažíme.
Pridáme nakrájanú klobásku a počas miešania smažíme 2-3 minúty.
Znížime teplotu, pridáme múku a dobre zamiešame.
Zmes osolíme a ochutíme čiernym korením.
Pridáme uhorky a premiešame.
Postupne prilievame mlieko a miešame, kým omáčka nezhustne.
Omáčku nanesieme na plátky mäsa. Vrch posypeme nastrúhaným syrom.
Podlejeme mliekom a pečieme 30 minút pri teplote 190°C.
Servírujeme s hranolkami, prípadne s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: