DEBRECÍNSKE bravčové rezne: Pochúťka, za ktorú vás každý muž bude nosiť na rukách!

Vynikajúci nápad na obed inšpirovaný maďarskou kuchyňou.

Nie je to síce najmenej kalorické jedlo, ale je také chutné, že ho určite musíte vyskúšať!

 

 

Príprava nie je zložitá a výsledným pokrmom budete rozhodne unesení.

Vynikajúci recept na šťavnatú kotletu z youtube kanála szazsu.

Potrebujeme:

550 g bravčovej kotlety

soľ

mleté čierne korenie

30 g masla

2-3 PL rastlinného oleja

300 g šampiňónov

30 g masla

2-3 PL rastlinného oleja

80 g debrecínskej klobásy

65 g nakladaných uhoriek

1,5 PL hladkej múky

250 ml mlieka

100-150 g syra

1/2 šálky mlieka na podliatie mäsa

Príloha (voliteľné):

Opekané zemiaky

Zemiaková kaša

Čerstvé pečivo

Ryža

Postup:

Bravčové mäso umyjeme a osušíme, odstránime tuk a nakrájame na pláky.

 

 

Plátky mäsa na tvrdej podložke prekryjeme fóliou a vyklepeme.

Kotletu z oboch strán osolíme a okoreníme. Šampiňóny nakrájame na kocky.

Klobásku prekrojíme na štvrtiny a nakrájame. Rovnakým spôsobom nakrájame aj uhorku.

Na panvici zohrejeme olej a roztopíme maslo.

 

 

Do panvice vložíme plátok mäsa a osmažíme z oboch strán do zlatista.

Plech vymastíme olejom a poukladáme osmažené mäso.

V čistej panvici roztopíme maslo a nalejeme olej.

Do panvice pridáme šampiňóny a do hneda osmažíme.

Pridáme nakrájanú klobásku a počas miešania smažíme 2-3 minúty.

Znížime teplotu, pridáme múku a dobre zamiešame.

 

 

Zmes osolíme a ochutíme čiernym korením.

Pridáme uhorky a premiešame.

Postupne prilievame mlieko a miešame, kým omáčka nezhustne.

Omáčku nanesieme na plátky mäsa. Vrch posypeme nastrúhaným syrom.

Podlejeme mliekom a pečieme 30 minút pri teplote 190°C.

 

 

Servírujeme s hranolkami, prípadne s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes