Výborný nápad na obed, ktorý je extra rýchly a veľmi chutný.
Stačí vám pár minút a jedlo je hotové!
Výborný spôsob, ako zužitkovať cuketu
Hľadáte spôsob, ako využiť prebytočnú cuketu a zároveň si pochutiť na rýchlom a chutnom jedle? Máme pre vás skvelý tip!
Naša minútková cuketová omáčka s bambinom a kyslou smotanou vás určite nesklame.
Pripravíte ju za pár minút a výsledok? Lahodná omáčka, ktorá sa hodí k cestovinám, ryži alebo ako náplň do tortilly. Nám najviac chutí práve s cestovinami
Potrebujeme:
Cestoviny podľa chuti alebo halušky uvarené podľa návodu
3 stredné cukety
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
olivový olej
50 g strúhaného syra
1 bambino (alebo iný tavený syr v črievku)
Kyslú smotanu na zjemnenie (množstvo podľa chuti, dala som ¾ téglika, dá sa použiť aj sladká smotana, prípadne aj šľahačková)
Na ochutenie:
zeleninový bujón bez glutamanu
soľ
bazalka
oregano
Postup:
Cukety umyjeme a nastrúhame – ja som cuketu ošúpala, keďže som mala staršiu zeleninu, ale ak je čerstvá, šúpať netreba – omáčka bude zelenkavá.
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, do sklovita, pridáme cuketu a restujeme, kým cuketa nezmäkne.
Mladá cuekta pustí veľa šťavy, ak je šťavy málo, môžete pridať trochu vody, alebo vývaru.
Pridáme zeleninový bujón (bez glutamátu) a koreniny podľa chuti.
Ku koncu pridáme pridáme pretlačený strúčik cesnaku, syr a bambino – rozpustíme.
Nakoniec vmiešame kyslú smotanu (alebo sladkú) a môžeme rozmixovať alebo nechať len tak.
Do omáčky pridáme cestoviny, premiešame a môžeme pridať aj kúsky kuracej šunky, alebo kuracie mäsko.
Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ide o veľmi univerzálny recept, môžete pridať aj viac druhov syra, maslo, alebo experimentovať s koreninami – veľmi dobre v omáčke chutí muškátový oriešok.
Je to na vás, stačí ochutnávať a doladiť podľa svojej chute.
My máme najradšej verziu s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Žanetka