plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládová torta s kokosovým krémom: Lacný a jednoduchý recept na 4+4+4 lyžice!

Čokoláda a kokos – zaručene najlahodnejšia kombinácia, ktorej rozhodne nikto neodolá.

Doprajte si absolútnu explóziu chutí vo vašich ústach.

 

 

Úžasný recept na dokonalú čokoládovú tortu z youtube kanála moj.kolačić.

Potrebujeme:

4 vajcia

4 PL kryštálového cukru

4 PL rastlinného oleja

4 PL mlieka

4 PL hladkej múky

2 PL kakaa

1 balenie prášku do pečiva

200 g kokosu

300 ml+500 ml smotany na šľahanie

3 balenia vanilkového pudingu

150 g kryštálového cukru

900 ml mlieka

250 g čokolády na varenie

čokoládové mlieko

Postup:

V miske mixérom vyšľaháme vajcia.

Počas šľahania pridáme cukor.

 

 

Ďalej počas miešania pridáme olej a mlieko.

Potom pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a suroviny krátko zašľaháme.

 

 

Krém nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Počas pečenia cesta si pripravíme krém: do misky s pudingom nalejeme malú časť z celkového množstva mlieka.

 

 

Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca.

Pridáme cukor a kokos.

 

 

Hrniec preložíme na sporák, zamiešame a privedieme do varu.

Puding miešame metličkou, kým nezmiznú hrudky.

 

 

Potom puding prelejeme do hrnca s kokosovou zmesou, miešame a varíme do zhustnutia.

Krém preložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Piškótu po upečení necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Potom cesto vyberieme, odstránime papier a vložíme späť do obruče.

 

 

Cesto polejeme pár lyžicami kakaa alebo čokoládového mlieka.

V miske rozšľaháme smotanu na krém.

 

 

Kokosový krém preložíme do väčšej misy.

Postupne pridávame šľahačku a mixérom vyšľaháme.

 

 

Krém nanesieme na cesto, zarovnáme a necháme vychladnúť.

V rajnici privedieme smotanu na šľahanie do varu.

 

 

Horúcu smotanu nalejeme do misky s čokoládou a miešame, kým sa úplne neroztopí.

Vlažnú čokoládu nanesieme na tortu.

 

 

Tortu prekryjeme a vložíme na noc do chladničky.

Z torty odstránime obruč, posypeme kokosom, v strede ozdobíme Raffaellom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes