plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší citrónový koláč, aký ste jedli: Krok za krokom recept!

Dostali ste chuť na nejakú sladkú dobrotu?

Vyskúšajte tento osviežujúci citrónový koláč. 

Lahodná chuť, ktorá si vás podmaní.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála SilvanaCocina.

Potrebujeme:

Na formu s priemerom 26 – 28 cm.

 

 

350 g hladkej múky

2 vajcia

120 g kryštálového cukru

120 g masla

kôru z polovice citróna

Na plnku:

2 plechovky kondenzovaného mlieka (každá 360 g)

 

 

čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu

kôru z 1/2 citróna

3 žĺtky

Na švajčiarske pusinky:

3 bielky

1 šálku kryštálového cukru (cca 230 g)

Postup:

 

 

Do misy si rozbijeme vajíčka a pridáme cukor. 

Pridáme trochu citrónovej kôry.

Dôkladne premiešame metličkou. 

Teraz zapracujeme zmäknuté maslo a následne zapracujeme aj múku. 

 

 

Vypracujeme sypké cesto.

To následne navrstvíme do vymastenej tortovej formy. 

Pomocou pohára a potom pomocou ruky cesto natlačíme na dno formy. 

Cesto popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút.

 

 

Medzitým si pripravíme plnku. 

Do misky si vylejeme kondenzované mlieko, pridáme 3 žĺtky a vymiešame. 

Po troške pridávame citrónovú šťavu a primiešavame ju do zmesi.

 

 

Následne pridáme aj trochu citrónovej kôry.

Po 20 minútach vyberieme cesto z rúry.

 

 

Nalejeme plnku a pečieme ďalších 10 minút rovnako pri teplote 180 °C. 

Po upečení necháme vychladnúť pri izbovej teplote a medzitým si pripravíme snehové pusinky. 

 

 

Nad parou si vyšľaháme metličkou cukor s bielkami do peny a následne na sneh. 

Pomocou zdobiaceho vrecúška zdobíme koláč pusinkami.

A na pár minút vložíme do rúry, len aby pusinky stuhli (budú sfarbené do zlatista).

Hotovo.

Celý postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes