plny-hrniec_transparent_negativ.png

CITRÓNOVÁ maškrta za 10 minút: Žiadna rúra, žiadne kondenzované mlieko, žiadna želatína, žiadna múka – miliónová chuť!

Fantastický recept na krémový dezert, ktorý pripravíte za pár minút a je skutočne famózny.

 

 

Skúste a určite nebudete ľutovať.

Dezert je veľmi svieži, chutný a lahodný.

Potrebujeme:

32×20 cm forma

Dlhé piškóty

Mlieko

2 vajcia

80 g cukru

Citrónovú kôru

40 g kukuričného škrobu

600 ml mlieka

Citrónovú šťavu

Na ozdobu:

Strúhaný kokos

Citrón

Lístky mäty

Postup:

Piškóty namočíme do mlieka.

 

 

Ukladáme do formy.

Keď je forma vyplnená, vrhneme sa na prípravu krému:

 

 

Vajcia rozmiešame s kr. cukrom.

Pridáme strúhanú citrónovú kôru.

 

 

Rozmiešame a pridáme kukuričný škrob.

Vymiešame jednotnú zmes.

 

 

Postupne pridávame mlieko a premiešame.

Preložíme na plameň a uvaríme hustý krém.

Zložíme z plameňa, zmiešame s citrónovou šťavou a premiešame.

 

 

Krém nalejeme na piškóty a uhladíme.

Necháme stuhnúť a ozdobíme kokosom a kúskami citrónu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes