Pripravte svojim hosťom delikátne občerstvenie a namiesto chlebíčkov radšej upečte tieto chutné mini pizze.
Touto dobrotou nikto nepohrdne a môžete ich zbaliť aj na výlet, či deťom na desiatu.
Každý, kto ochutná, bude pýtať recept!
Príprava podľa tohto návodu z youtube je veľmi jednoduchá a mini pizze si môžete obložiť podľa chuti na viacero spôsobov.
Potrebujeme:
180 g pšeničnej polohrubej múky
180 g hladkej múky
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
trochu oregana
1 PL sušeného droždia
250 ml teplej vody
2 PL olivového oleja
paradajkovú omáčku + trochu olivového oleja
soľ
mozzarelu + tvrdý strúhaný syr
mleté mäso
čierne olivy
Postup:
Do misky si nasypeme polohrubú múku s hladkou, potom pridáme lyžičku cukru, lyžičku soli, oregano podľa chuti a sušené droždie.
Všetko zalejeme teplou vodou a dobre vymiešame, aby vzniklo kompaktné cesto.
Cesto polejeme olivovým olejom.
Dôkladne zapracujeme.
Vložíme ho do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou.
Necháme 1 hodinu kysnúť.
Pracovnú dosku si pomúčime polohrubou múkou.
Z cesta vyformujeme 8 približne rovnakých guliek.
Guľky prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť ešte 10 – 15 minút.
Následne ich roztlačíme na placky a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Paradajkovú omáčku si jemne osolíme.
Pridáme oregano, trochu olivového oleja a premiešame.
Každú placku potrieme.
Následne posypeme mozzarelou a strúhaným syrom podľa chuti.
Z mletého mäsa ukladáme malé kôpky na každú mini pizzu, nakoniec ešte naukladáme pár čiernych olív a posypeme oreganom.
TIP:
Ako oblohu môžete použiť ľubovoľné suroviny podľa chuti.
Rúru si predhrejeme na 250 °C, vložíme do nej plech a pečieme asi 15 minút.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.