plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babička mi prezradila TAJOMSTVO, ako pripraviť chutné a chrumkavé nakladané uhorky: DAJTE do pohára tento list!

Chcete, aby boli nakladané uhorky chutné a hlavne chrumkavé? pridajte do pohára tento list!

Nakladané uhorky sú neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne.

 

 

Chrumkavé, aromatické, ideálne na pridávanie do sendvičov, šalátov alebo ako samostatné občerstvenie.

Ich príprava však môže byť niekedy náročná.

Niekedy nám uhorky zmäknú alebo sa stávajú dutými namiesto toho, aby boli chrumkavé.

Portál pysznosci prezradil, čo je toho príčinou a dozviete sa aj skvelý recept, vďaka ktorému sa vám nakladané uhorky určite podaria.

Nie je nič lepšie ako domáce zaváraniny, najmä keď si môžeme vychutnať chuť chrumkavých nakladaných uhoriek.

 

 

Mnohí z nás však zažili chvíle sklamania, keď sa pri otvorení pohára ukázalo, že uhorky sú vo vnútri rozmočené alebo prázdne.

Dôvodom môže byť nesprávny recept.

Preto sa oplatí siahnuť po overených receptoch, ktoré sú zárukou úspechu už celé generácie.

 

 

V tomto článku vám prezradíme tajomstvo našich babičiek na výnimočne chrumkavé nakladané uhorky – kľúčovým prvkom sú správne listy.

Tajomstvo chrumkavých nakladaných uhoriek

Jedným z najdôležitejších krokov na získanie chrumkavých nakladaných uhoriek je pridať do pohára listy ríbezlí a čerešní.

 

 

Tieto prísady, aj keď sa dnes často prehliadajú, zohrávajú kľúčovú úlohu.

Čerešňové listy majú vlastnosti, ktoré zabraňujú zmäknutiu uhoriek a neutralizujú nežiaduce chute.

Listy ríbezlí zase dodávajú uhorkám neuveriteľnú chrumkavosť a chuť.

 

 

Nestojí za to vzdať sa týchto prírodných prísad.

Bez nich by uhorky nemali svoj jedinečný charakter.

Vďaka kombinácii čerešňových a ríbezľových listov sú naše nakladané uhorky nielen chutnejšie, ale aj trvanlivejšie.

 

 

Recept na nakladané uhorky s listami

Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť perfektné nakladané uhorky.

Používanie listov ríbezlí a čerešní je kľúčom k úspechu, preto sa uistite, že ich máte po ruke.

 

 

Ingrediencie:

1 liter vody

1,5 lyžičky soli

1 kg uhoriek (nakladačky)

 

 

2 veľké kusy chrenu a chrenové listy

2 veľké stonky kôpru

1 vetvička červených ríbezlí

3 mladé čerešňové listy

5 strúčikov cesnaku

 

 

Príprava:

Pripravte si 2-litrový zaváraninový pohár, umyte ho, sterilizujte a osušte.

Uhorky dôkladne opláchnite.

 

 

Na dno nádoby položte niekoľko listov ríbezlí a čerešní, aj kúsky chrenu.

Pridajte listy chrenu a strúčiky cesnaku.

 

 

Uhorky pevne poukladajte, aby bol pohár dobre naplnený.

Medzi uhorky vtlačíme kôpor, listy, strúčiky cesnaku a chren.

Vrch zakryte listami čerešní, chrenu a ríbezlí, ako aj ďalším kôprom.

 

 

Pripravte si soľanku:

Pridajte soľ do litra teplej vody a dôkladne premiešajte.

Nalejte soľanku do pohárov tak, aby boli všetky ingrediencie zakryté.

Poháre zatvorte a odložte na dva dni.

 

 

Po tejto dobe budete mať uhorky s nízkym obsahom soli.

Ak chcete kvasené uhorky, počkajte týždeň.

Nezabudnite vložiť pohár napríklad na plech a viečka nechať jemne pootvorené, pretože pri procese kvasenia vyteká nálev von.

Tento recept je nielen osvedčený, ale aj mimoriadne jednoduchý na prípravu.

Vďaka použitiu listov ríbezlí a čerešní budú vaše uhorky neskutočne chrumkavé a ich aróma vám pripomenie chute vášho detstva.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes