Chutná, voňavá a šťavnatá krkovička podľa receptu z portálu napadovy.blog je vhodná na bežný deň, aj na slávnostný stôl.
Keď ju nakrájate na tenké plátky, bude hviezdou obložených mís!
Tajný recept môjho deda spočíva v tom, že k mäsu je treba pridať cibuľové šupky – skúste a bude milo prekvapení z výsledku.
Potrebujeme:
1 200 g bravčovej krkovičky
3 l vody
100 g cibuľových šupiek
2 – 3 PL soli
cesnak
bobkový list
čierne mleté korenie
Postup:
Všetky koreniny zmiešame.
Môžeme pridať aj ďalšie podľa chuti.
Mäso si umyjeme.
Osušíme papierovými utierkami.
Zoberieme si niť, mäso ňou zviažeme.
Uložíme ho do hrnca.
Pridáme vodu, soľ, korenie, cesnak, bobkové listy a všetky koreniny, spolu s cibuľovými šupkami.
Privedieme do varu.
Znížime teplotu a dusíme asi 1 hodinu a 40 minút.
Mäso vo vývare necháme vychladnúť.
Potom ho vyberieme.
Osušíme papierovými utierkami.
Cesnak si prelisujeme.
Opäť pridáme koreniny podľa chuti, bylinky.
Celé mäso rovnomerne potrieme.
Zabalíme ho do papiera na pečenie.
Odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň môžeme nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!