plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikto neveril, že ten karfiol nie je vyprážaný – fantasticky chrumkavý a netreba ho ani predvárať: Stačí len obaliť v jogurtovo-cesnakovej zmesi!

Vynikajúci recept na pečený karfiol v jogurtovej marináde, ktorý chutí ako vyprážaný a pritom ho vôbec netreba predvárať. Vynikajúci recept, u nás veľmi obľúbený.

Vynikajúci recept na pečený karfiol v jogurtovej marináde, ktorý chutí ako vyprážaný a pritom ho vôbec netreba predvárať. Vynikajúci recept, u nás veľmi obľúbený.

Potrebujeme:

1 ks karfiol

Marináda:

300 g bieleho jogurtu (môže byť aj kyslá smotana)

2 strúčiky cesnak

1/2 lyžičky paprika mletá pálivá

1/2 lyžičky korenie kari

1 štipka kvet muškátový

1/2 lyžičky rasca mletá

2 lyžice horčice

Soľ podľa chuti

300 g nadrobno nastrúhaný tvrdý syr

Postup:

Karfiol nepredvárajte, stačí len oddeliť jednotlivé ružičky.

Do misky dáme hustý biely jogurt, pridáme všetky koreniny, pretlačený cesnak a podľa chuti osolíme. Vymiešame hustú marinádu.

Rozdelený karfiol poriadne premiešame s jogurtovou zmesou, aby sa všetky ružičky obalili. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny marinovať. Nachystáme si plech, vyložíme ho papierom na pečenie. Poradím vám aj jednu fintu, vďaka ktorej bude výsledok ešte chutnejší. Papier na pečenie si najskôr dobre pokrčte a namočte ho do vody a dobre vyžmýkajte. Na papier uložte uložíme marinovaný karfiol posypeme syrom a dáme piecť – približne pečieme 30 minút pri teplote 200 stupňov. Keď vidíte, že povrch karfiolu je zlatistý, môžete vyberať. Podávame pokvapkaný citrónovou šťavou a posypený petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes