Takto robí zemiaky moja mama a sú naozaj fantastické.
Vďaka netradičnej príprave majú oveľa lepšiu chuť a sú aj veľmi chrumkavé a jedným slovom vynikajúce.
Určite skúste tento nový recept.
Potrebujeme:
Zemiaky – 1 kg
Mlieko – 1 l
Maslo – 50 g
Soľ – 10 g
Čierne korenie – 5 g
Sladká paprika – 5 g
Bazalka – 5 g
Kukuričná múka – 200 g
Rozmer plechu 25 x 35 cm
Postup:
Zemiaky si očistíme.
Nakrájame na hranolky.
Preložíme do hrnca a zalejeme mliekom.
Varíme prikryté pri nízkej teplote 10 minút.
Zemiaky budú vďaka vareniu v mlieku jemné, krémové a získajú úplne novú chuť.
Potom zemiaky scedíme.
K ešte horúcim zemiakom pridáme nakrájané maslo.
Pridáme aj olej.
Nakoniec pridáme soľ, korenie, papriku a aj pretlačený cesnak.
Teraz zemiaky opatrne premiešame.
Je dôležité urobiť to tak, aby sme zemiaky nerozbili.
Do samostatnej misky si nasypeme kukuričnú múku.
V múke postupne obaľujeme zemiaky.
Nachystáme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
Pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.
Hotovo, vynikajúce zemiaky sú pripravené.
Zemiaky môžete podávať ako prílohu, alebo ako výbornú chrumkavú pochúťku s obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: