plny-hrniec_transparent_negativ.png

VEĽKONOČNÝ cesnakový chlieb plný bubliniek: Nebesky chutné pečivo podľa 500 rokov starého receptu!

 

Do panvice na plátky nastrúhame cesnak.

Pridáme soľ, čierne korenie, olivový olej a necháme mierne osmažiť.

 

 

Cesnakovú zmes vložíme do misky a necháme vychladnúť.

Po nakysnutí polejeme cesto veľkým množstvom olivového oleja.

 

 

Ruky si naolejujeme olivovým olejom a postláčame cesto, aby nám na povrchu vznikli bubliny (viď video).

Na vrch nanesieme cesnakovú zmes a vložíme do rúry.

 

 

Pečieme 20-25 minút pri teplote 230°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels

1 2

Dnes najobľúbenejšie