plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cestoviny začala ukladať do tortovej formy. Čo vytvorila, si zamilujete aj vy!

Určite poznáte množstvo skvelých receptov, ktoré pozostávajú z obľúbených cestov. Množstvo tvarov, prevedení, podôb a chutí. Vedeli ste však, že z cestovýn môžete vytvoriť aj perfektnú „slanú tortu“? Pozrite sa, ako jednoducho môžete obyčajné cestoviny premeniť na luxusnú večeru, ktorá nie len vynikajúco chutí, ale očarí už na prvý pohľaď.

Potrebujeme:

500 g cestovín rigatoni

1 šálku najemno strúhaného parmezánu

1 šálku strúhanej mozzarelly

1 plechovku paradajkovej omáčky na cestoviny

¼ šálky zelených byliniek (v recepte je použitá bazalka, oregano a petržlenvá vňať

Okrúhlu formu na pečenie s priemerom 23 cm

Trochu rastlinného leja na vymazanie formy

Tenší plech na pečenie vystlaný alobalom (v recepte je použitý okrúhly plech na pečenie pizze)

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Varíme o 2 minúty kratšie, ako je čas prípravy uvedený na obale.

Potom cestoviny scedíme a necháme vyschnúť.

V miske zmiešame vyschnuté cestoviny s parmezánom.

Okrúhlu formu na pečenie vymastíme trochou rastlinného oleja a začneme do nej „postojačky“ ukladať parmezánové cestoviny.

Keď je forma naplnená, navrstvíme na cestoviny paradajkovú omáčku. Použijeme kuchynskú stierku, aby sa omáčka dostala do vnútra cestovín.

Formu preložíme na plech vystlaný alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút.

Potom plech s formou vyberieme a na vrch navrstvíme mozarellu. Vložíme do rúry a pečieme ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí.

 Let them eat (rigatoni) cake!

Potom opäť vyberieme z rúry a posypeme nadrobno nasekanými bylinkami – pomôžeme si vareškou alebo kuchynskou stierkou, aby sme jemne zatlačili bylinky do roztopeného syra.

Vložíme do rúry a pečieme ešte 5 minút.

Potom vyberieme z rúry a necháme 10 minút vychladnúť. Vyberieme z formy a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sheknews

 

Najlepšie recepty na dnes