plny-hrniec_transparent_negativ.png

ČESKÝ GULÁŠ: Jediný pravý a originálny recept!

Hospodský guláš. Neodolateľne chutná klasika!

Mierne netradičná príprava robí z krčmového gulášu neprekonateľnú delikatesu.

 

 

Odporúčame vám ho vyskúšať, rozhodne to nebudete ľutovať.

Vynikajúci recept na lahodný domáci guláš z youtube kanála Vaření je zábava.

Potrebujeme:

400 g cibule

120 g masti

600 g hovädzieho stehna

1,7 l hovädzieho vývaru

2 PL rajského pretlaku

1 ČL mletej rasce

1 ČL pikantnej papriky

2 ČL korenia na divinu

2 ČL sladkej papriky

80 g hladkej múky

soľ

mleté čierne korenie

4 g majoránky

15 g cesnaku

Postup:

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. V hrnci roztopíme masť a pridáme cibuľu.

Cibuľu za častého miešania smažíme na strednom ohni cca 20-30 minút.

 

 

Hovädzie mäso nakrájame na kocky.

Keď je cibuľa do hneda osmažená, pridáme naberačku vývaru, premiešame a pokračujeme v smažení.

Zvýšime plameň a postupne pridávame nakrájané mäso.

Za občasného miešania mäso restujeme asi 15 minút.

Po uplynutí doby mäso osolíme a premiešame. Pridáme rajčinový pretlak a dôkladne zamiešame.

 

 

Keď je pretlak dobre zarestovaný, pridáme rascu, pikantnú papriku, korenie na divinu a sladkú papriku.

Všetko spolu dôkladne zmiešame.

Pridáme 3 naberačky vývaru a guláš za občasného miešania dusíme, kým sa vývar neodparí a tuk sa nezačne oddelovať od mäsa.

Do gulášu pridáme múku, zamiešame a necháme smažiť tri minúty.

Potom pridáme polovicu celkového množstva majoránky a polovicu pretlačeného cesnaku.

Nakoniec dochutíme čiernym korením a premiešame.

 

 

Postupne pridávame vývar a miešame tak, aby sa múka dobre rozpustila.

Keď je guláš dostatočne premiešaný, pridáme zvyšok vývaru.

Hrniec prekryjeme, varíme na miernom plameni a zhruba každých 10 minút premiešame.

Guláš celkovo varíme približne tri hodiny a to aj vrátane smaženia cibule.

Keď je mäso mäkké, guláš dochutíme zvyšným cesnakom, majoránkou a čiernym korením.

Potom vyberieme mäso a guláš precedíme cez sitko.

 

 

Do precedeného gulášu pridáme naspäť mäso.

Necháme ešte 5 minút variť.

Hotový guláš servírujeme s knedľou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes