Jogurtová bublanina ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

Vyskúšate ju s marhuľami alebo broskyňami, je naozaj výborná.

Výborný a rýchly recept, ktorý zvládne naozaj každý.

 

 

Vyskúšate ju s marhuľami alebo broskyňami, je naozaj výborná.

Potrebujeme:

200 ml jogurtu

5 vajec

200 g cukru

220 g hladkej múky

1 vrecko vanilkového cukru

soľ

6 marhúle alebo 3 broskyne

100 ml oleja

lyžička s prášku do pečiva

2 lyžice citrónovej šťavy

Na posypanie:

 

 

kokos

práškový cukor

Voliteľné:

čokoládová poleva

Ovocie (ideálne sezónne čerstvé):

marhule

broskyne

jahody

maliny

čučoriedky

použiť môžete aj mrazené alebo kompótované ovocie

Postup:

Ovocie očistíme a nakrájame na kocky.

 

 

Žĺtky vymiešame s jogurtom, olejom, práškom do pečiva, citrónovou šťavou a vanilkový cukrom.

Vymiešame jednotnú zmes.

Cukor a bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

Ten potom opatrne zmiešame so žĺtkovou hmotou.

 

 

Nakoniec primiešame 200 g preosiatej múky tak, aby si cesto zachovalo nadýchanú konzistenciu.

V ostatnej múke obalíme kocky ovocia.

Predhrejte rúru na 180 stupňov.

 

 

Pripravte plech s rozmermi 20 x 30 cm, navrstvíme naň cesto a na cesto uložíme ovocie.

Pečieme 35 minút.

Naakoniec posypeme práškovým cukrom.

Ak chcete bublaninu ešte vylepšiť, môžete ju posypať strúhaným kokosom, prípadne ju môžete preliať čokoládovou polevou. 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes