plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy mám tento recept na BUBLANINU S TVAROHOM, inú už nepečiem: Je neskutočná a hotová hneď – jemná ako ZMRZLINA!

Najchutnejší a najrýchlejší koláč, pripravujem ho každý deň!

Hľadáte recept na jednoduchý a chutný dezert, ktorý zvládne aj začínajúci kuchár? Potom je táto jemná bublanina s tvarohovou plnkou presne pre vás.

 

 

V porovnaní s obyčajnou bublaninou ukrýva v ceste aj veľmi lahodnú tvarohovú plnku, ktorá koláčik vystrelí na celkom iný level.

Fantastická dobrota  z youtube kanála Yasemin Gotovit, ktorú si obľúbi každý.

Bublaninu môžete ľubovoľne ochutiť ovocím podľa sezóny, jahodami, marhuľami, slivkami, alebo čučoriedkami.  Vyskúšajte ju aj s posýpkou z orechov alebo kokosovej múky. Neváhajte a pustite sa do pečenia!

Tip:

Bublaninu môžete piecť aj vo forme na muffiny. V tomto prípade skráťte čas pečenia na 20-25 minút.

Potrebujeme:

4 vajcia

220 g kryštálového cukru

štipku soli

1 PL vanilkového cukru

200 ml mlieka

200 ml rastlinného oleja

400 g hladkej múky

15 g prášku do pečiva

Na plnku:

 

 

400 g tvarohu

100 g kryštálového cukru

1 vajce

1 PL kukuričného škrobu

bobuľové ovocie podľa chuti

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme cukor, soľ a vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Potom do zmesi nalejeme olej a mlieko.

Metličkou dôkladne premiešame. Nasypeme múku a prášok do pečiva.

Zmes vyšľaháme mixérom.

Do samostatnej misky pridáme tvaroh a vajce.

Potom pridáme cukor a vidličkou zmiešame.

 

 

Nakoniec pridáme škrob a premiešame.

Cesto prelejeme do formy (26 x 17 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Na vrch cesta pomocou lyžice nanesieme tvarohovú zmes.

Na tvarohovú plnku naukladáme ovocie. Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Hotový koláč necháme vychladnúť.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod :

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes