plny-hrniec_transparent_negativ.png

Báječná bravčová panenka v lístkovom ceste: Takto pripravené mäsko bude hviezdou každej obloženej misy!

Úžasný recept na bravčovú panenku podľa inšpirácie z youtube, ktorej nikto neodolá.

Panenka sa zapeká v lístkovom ceste a je to fantastické občerstvenie pre návštevu, aj na slávnostný stôl.

 

 

 

Potrebujeme:

400 – 500 g bravčovej panenky

soľ

čierne mleté korenie

tymian podľa chuti

100 g syra

olivový olej

lístkové cesto

5 – 6 plátkov slaniny

žĺtok na potretie

sezamové semienka na posypanie

Postup:

 

 

Bravčovú panenku si osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.

Tvrdý syr si nakrájame na plátky.

A na panvicu si dáme trochu oleja.

Rozhorúčime.

 

 

Panenku z oboch strán opekáme asi 5 minút. 

Pracovnú dosku si posypeme hladkou múkou.

 

 

Vyvaľkáme na nej lístkové cesto.

Rozložíme naň plátky slaniny.

 

 

Rozložíme aj plátky syra a panenku položíme na ne.

Zabalíme a okraje pritlačíme. 

 

 

Plech si pokryjeme papierom na pečenie.

A preložíme naň mäso zabalené v ceste.

 

 

Pričom vrch cesta potrieme vyšľahaným žĺtkom.

A posypeme sezamovými semienkami.

Do cesta zapichneme dve rolky alobalu.

 

 

Pečieme 45 minút v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C. 

Keď sa vám zdá, že cesto príliš hnedne, zabaľte ho do alobalu.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes