Obložené bravčové rezne na plechu: Žiadna práca a máte obed ako lusk – len 3 plátky mäsa, zemiak, horčica a cibuľa!

Zapekané rezne pod syrovo-zemiakovou perinkou. Odkedy poznám tento recept, robíme ich každú nedeľu miesto vyprážanej klasiky!

Výborné šťavnaté mäsko s bohatou vrstvou syra je jednoznačne to pravé nielen na víkendový stôl.

 

 

Hľadáte recept na chutné a zároveň jednoduché jedlo, ktoré poteší celú rodinu? Obložené bravčové rezne na plechu sú skvelou voľbou! Toto jedlo sa pripravuje ľahko a nepotrebujete naň veľa ingrediencií.

Bravčové mäso sa pečie na plechu spolu so zeleninou a syrom, čím vznikne šťavnaté a chutné jedlo, ktoré sa hodí k akémukoľvek prílohe.

Tento recept je ideálny pre zaneprázdnené týždňové večere, ale aj pre víkendové posedenie s rodinou a priateľmi.

Rezne sa dajú pripraviť vopred a zohriať v rúre, takže sú ideálne aj na piknik alebo výlet.

Potrebujeme:

 

 

3 bravčové rezne (alebo kuracie)

1 cibuľu

paradajky

1 veľký uvarený zemiak alebo 2 menšie

4 PL majonézy alebo kyslej smotany

2 ČL horčice

2 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

100 g tvrdého syra

Postup:

Rezne si naklepeme tĺčikom, z oboch strán osolíme a okoreníme.

 

 

Cibuľu, aj paradajky si nakrájame na hrubšie kolieska.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a naň naukladáme kolieska cibule.

Vždy na dve kolieska cibule kladieme jeden plát mäsa.

 

 

Každý plát potrieme horčicou a navrch naukladáme kolieska paradajok.

Paradajky potrieme lisovaným cesnakom a osolíme.

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Potom ich navrstvíme na každú porciu mäsa.

Nakoniec potrieme majonézou alebo kyslou smotanou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme zakryté 40 minút.

 

 

Asi 5 minút pred dopečením bohato posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry, aby sa syr roztopil.

Prajeme dobrú chuť! 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes