Ak máte radi biele omáčky, toto určite skúste!
Postup:
800 g bravčovej panenky, alebo karé
400 g smotany na šľahanie
3 camemberty
1 dcl suchého bieleho vína
veľká hrsť lístkov čerstvej majoránky
veľká hrsť lístkov čerstvej oregana
slnečnicový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Ďalej: horčica a múka
Postup:
Plátky karé naklepeme, narežeme ich na okrajoch a osolíme. Z jednej strany potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Opčieme dozlatista, vyberieme a uchovávame v teple. Keď pracujem s panenkou, opečiem ju bez horčice a múky – len osolím a okorením.
Do rovnakej panvice vlejeme víno a necháme úplne odpariť. Zalejeme smotanou, privedieme k varu. Vhodíme pokrájaný camembert zbavený bielej plesne a necháme rozpustiť (s plesňou by sa vám ťažko celý rozpustil).
Na záver vsypeme bylinky, pridáme mäso aj šťavu, ktorú nám pustilo mäso a prípadne dochutíme soľou a korením. Necháme celé prehriať a môžeme podávať. Omáčka je výborná aj ku kuraciemu mäsu.