Výborný dezert bez pečenia – ideálny pre milovníkov čokolády.
Potrebujeme:
Na základ:
1 bal. kakaové alebo vanilkové venčeky (môžete nahradiť aj maslovými sušienkami alebo piškótami)
100 g roztopeného masla
500 g jemného tvarohu
300 ml smotany na šľahanie
300 g horkej čokolády čokolády
podľa chuti rum
poleva (voliteľné):
140 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády
Postup:
Venčeky alebo sušienky si rozdrvíme a natlačíme do formy, ktorú sme si vyložili fóliou. Na venčeky nalejeme maslo a rum – ešte rukami dobre pozatláčame. Odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.
V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a zmiešame so šľahačkou – zmiešame. Teraz už celú zmes len zmeišame s tvarohom (môžeme pridať aj oriešky, alebo kúsky čokolády). Krém navrstvíme na sušienkový základ. Tortu môžeme nechať len takto a podávať bez polevy, ak však chcete aj polevu, stačí ju pripraviť veľmi jednoducho zo smotany a čokolády (kúsky čokolády nalámeme do smotany a rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli). Polevu len nalejeme na na vrch torty a dáme vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)