Ak máte pocit, že vás obchádza viróza a zároveň máte chuť na niečo dobré, pripravte si tento šalát. Zabijete dve muchy jednou ranou. Jeho základom je cibuľa, ktorá obsahuje veľa dôležitých vitamínov a minerálov, a je to rokmi overený ľudový prostriedok na liečenie rôznych neduhov. Obsahuje okrem iného aj vitamín C a jej konzumácia vášmu zdraviu rozhodne prospeje. Navyše na tento šalát nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie. Všetko máte väčšinou doma, takže vás zachráni aj keď zdanlivo nie je nič v chladničke ;) Napriek svojej jednoduchosti je šalát veľmi chutný. Áno, je v ňom veľa cibule, ale uvidíte sami, že nie je prehnane štipľavý, pretože ostatné suroviny chuť cibule zjemnia.
Potrebujeme:
3-4 veľké cibule
3 vajcia
1 PL teplej vody
1 ČL soli
1 PL cukru
1 PL octu
2 ČL majonézy alebo kyslej smotany
Postup:
1. Vajíčka si uvarte natvrdo a pokrájajte na kocky.
2. Ošúpeme si cibuľu a nakrájame na tenké polkruhy. Zalejeme ju vriacou vodou, necháme odstáť 10 minút a potom scedíme. Nevaríme.
3. Do pohára s vodou pridajte soľ, cukor a ocot. Vymiešajte a nalejte na cibuľu. Nechajte marinovať 15 – 20 minút.
4. Po uplynutí tejto doby marinádu zlejte.
5. Marinovanú cibuľu zmiešajte s vajíčkami a majonézou, alebo kyslou smotanou. Pridajte koreniny, prípadne bylinky podľa chuti, nechajte chvíľu zachladiť a podávajte. Dobrú chuť!