plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez vyprážania: Pripravte si vynikajúce Cordon Bleu

Tiež milujete šťavnaté Cordon Bleu? Vyskúšajte túto vynikajúcu a omnoho zdravšiu verziu bez vyprážania.

Pripravte si obľúbené jedlo v rúre, bez vyprážania. Presvedčte sa, že aj zdravšia verzia našich najobľúbenejších pokrmov, môže byť úžasne chutná!

Potrebujeme:

4 ks kuracích pŕs

1 lyžičku cesnakového prášku

1 lyžičku soli

½ lyžičky čierneho korenia

5 lyžíc horčice

1 lyžičku sušeného petržlenu

8 plátkov šunky

8 plátkov tvrdého syra

2 vajcia

¼ šálky mlieka

1 a ½ šálky strúhanky

3-4 lyžice oleja

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovice (tak, aby nám vzniklo 8 plátkov). Plátky rozklepeme pod potravinouvou fóliou a ochutíme soľou a korením. Posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a cesnakom.

Plátky potrieme horčicou a na každý kúsok uložíme plátok syra a šunky a zrolujeme.

V miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a v tejto zmesi obaľujeme každú rolku. Nakoniec obalíme v strúhanke a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 210 stupňov približne 35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarka

Najlepšie recepty na dnes