plny-hrniec_transparent_negativ.png

Beriem konzervu hrášku, BAMBINO, hrsť rezancov a za 20 minút je na stole výborná polievka: Sýta a úplne fantastická!

Z tých najzákladnejších produktov uvaríte naozaj geniálnu polievku už za 20 minút.

 

 

Nie je v ňej ani kúsok mäsa, v základe je len hrášok a hrsť rezancov.

A napriek tomu bude polievka hustá, veľmi bohatá.

Recept sme našli na youtube kanáli Panna Lesia.

Potrebujeme:

Konzervovaný hrášok – 1 plechovka

Mrkva – 1 ks

Cibuľa – 1 ks

 

 

Rastlinný olej – 1 – 2 polievkové lyžice.

Voda-2,5 l

Zemiaky-3 ks

Tavený syr (Bambino) -2 ks (200 g)

Vaječné rezance- 100 g

Cesnak-1 strúčik

Sušený kôpor alebo petržlen -2 ČL

Soľ

Mleté ​​čierne korenie

Postup:

Čím väčšiu cibuľu na polievku použijete, tým bude chuť výraznejšia.

 

 

Ošúpeme ju.

Následne nakrájame najemno.

 

 

Mrkvu očistíme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

Nachystáme si hrniec v ktorom zahrejeme olej.

 

 

Pridáme cibuľu a potom mrkvu.

Opečieme na strednom plameni.

 

 

Potom zalejeme 2,5 litra vody.

Zemiaky očistíme.

 

 

Nakrájame na kocky.

Pridáme do vody.

 

 

Pridáme aj syr.

Pridáme rezance a scedený hrášok z konzervy.

Potom pridáme soľ, korenie a premiešame.

 

 

Privedieme do varu, prikryjeme a varíme len 4 minúty.

Polievka ihneď pripravená na podávanie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes