Pár minút práce a máme výbornú tortu, ktorá poteší všetkých hostí.
Ak ste tento koláčik ešte neskúšali, určite to urobte.
Najchutnejší nepečený dezert, aký viete pripraviť len z niekoľkých prísad.
Najlepšie chutí poriadne vychladený.
Veľkosť plechu:
24 x 28 cm
Potrebujeme:
500 g syra mascarpone
300 ml smotany na šľahanie 30%
2 polievkové lyžice práškového cukru
asi 100 g sušienok
6 nakrájaných banánov
citrónová šťava
400 g karamelového salka
Na posypanie:
kakao
strúhanú čokoládu
granko
Postup:
Nachystáme si formu na pečenie.
Vyložíme ju papierom na pečenie.
Na dno poukladáme sušienky.
Na sušienky rozotrieme karamelové šalko.
Ak karamelové salko nemáte, stačí, ak vezmete obyčajné salko, prevaríte ho a necháte vychaldnúť.
Teraz si nachystáme banány.
Jednoducho ich ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby neznedli.
Banány poukladáme na karamelovú vrstvu.
Krém:
Na krém si nalejeme do misky dobre vychaldneú smotanu.
Pridáme k nej mascarpone a cukor.
Vyšľaháme hladký, jednotný krém.
Krém navrstvíme na banány a uhladíme.
Nakoniec posypeme kakaom.
Ak nechcete kakao, môžete posypať grankom alebo strúhanou čokoládou.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)