plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bakoňská bravčová kotleta: Tak jemná, že sa rozplýva na jazyku!

Najjemnejšie bravčové plátky s lahodnou omáčkou podľa legendárneho maďarského receptu.

Kombinácia úžasných chutí, ktoré si vás hneď získajú.

 

 

Fantastický recept na jemnú bravčovú kotletu z youtube kanála szazsu.

Potrebujeme:

500 g bravčové karé

400 g šampiňónov

10 dkg údenej slaniny (voliteľné) alebo ekvivalentné množstvo tuku

1 cibuľu

7 PL leča

2-3  strúčiky cesnaku alebo 1 ČL cesnakového granulátu

1 ČL mletého čierneho korenia

soľ

1 PL mletej červenej papriky

Na zahustenie:

2 dcl kyslej smotany

1 PL múky

Postup:

Do hrnca na sporáku pridáme trochu oleja.

Pridáme na kocky nakrájanú slaninu alebo tuk.

A smažíme do zlatista.

 

 

Cibuľu nakrájame na malé kocky.

Mäso položíme na podložku.

Prekryjeme fóliou, tĺčikom vyklepeme, posolíme a posypeme čiernym korením.

 

 

Na kotlete spravíme na jednej strane v tretinách malé zárezy nožom (viď video).

Z hrnca vyberieme osmaženú slaninu.

 

 

Plátky obalíme v miske s múkou.

Vložíme do hrnca a smažíme z oboch strán dozlatista.

 

 

Rezne vyberieme z hrnca a pridáme cibuľu.

V nádobe od mixéra rozšľaháme lečo, pridáme do hrnca s cibuľou a zamiešame.

Prípadne lečo môžete použiť aj nerozmixované.

 

 

Pridáme mletú papriku a premiešame.

Ďalej pridáme čierne korenie, cesnak, soľ a dobre zamiešame.

 

 

Do hrnca vložíme mäso a nalejeme vodu.

Premiešame, prekryjeme pokrievkou a varíme.

 

 

Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.

Na suchej panvici ich osmažíme do zlatista a pridáme do hrnca.

 

 

Premiešame, prekryjeme a necháme variť.

V miske zmiešame múku so smotanou.

 

 

Trochu omáčky zmiešame so smotanovou zmesou, nalejeme do hrnca a premiešame.

Lahodné mäso s omáčkou servírujeme s uvarenými cestovinami.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes