Recept na tieto BAGETY som si doniesla priamo z Francúzska a sú neskutočné: Robím ich aj namiesto chleba!

Bageta pripravená za 5 minút: Chrumkavá dobrota!

Jednoduchý recept na domáce bagety, ktoré máte pripravené za menej ako 5 minút.

 

 

Jednoznačne najľahší recept na bagety bez miesenia, s akým som sa doteraz stretol.

Jednoduchý a rýchly recept na nadýchanú domácu bagetu z youtube kanála Voila – Voila!

Najlepší recept na bagety

Výroba domácich bagiet je skvelý spôsob, ako si vychutnať čerstvé a chutné pečivo. Aj keď základné ingrediencie sú jednoduché, existuje niekoľko spôsobov, ako vylepšiť vaše cesto a dosiahnuť ešte lepšie výsledky.

Tu je niekoľko tipov, ako vylepšiť cesto na domáce bagety:

 

 

Teplota vody: Teplota vody, v ktorej rozpúšťate droždie, je kľúčová. Príliš horúca voda môže droždie usmrtiť, príliš studená zase spomalí jeho aktivitu. Ideálna teplota je okolo 35-40 °C.

Autolýza: Pred pridaním droždia nechajte múku a vodu spolu odstáť približne 20-30 minút. Tento proces sa nazýva autolýza a pomáha rozvinúť chuť cesta a zlepšiť jeho štruktúru.

Skladanie cesta: Pravidelné skladanie cesta počas kysnutia posilňuje lepkovú štruktúru a zabezpečí rovnomerné rozloženie plynov.

Parný zápar: Pri pečení bagiet použite parný zápar. Para pomôže vytvoriť chrumkavú kôrku a mäkkú striedku.

 

 

Odkyslenie: Pred tvarovaním bagiet nechajte cesto krátko odpočívať. Tým sa zníži napätie v ceste a bagety budú mať pravidelnejší tvar.

Ďalšie tipy:

Pridajte do cesta semienka: Ľanové semienka, sezamové semienka alebo slnečnicové semienka dodajú bagetám ďalšiu chuť a nutričnú hodnotu.

Vyskúšajte rôzne druhy múky: Okrem klasickej pšeničnej múky môžete použiť aj špaldovú múku, ražnú múku alebo zmes múk.

Pridajte kvásky: Namiesto droždia môžete použiť kvásky, ktoré dodajú chlebu ešte viac charakteristickú chuť.

Na domáce bagety potrebujeme:

 

 

950 g hladkej chlebovej múky

2 ČL soli (cca 16 g)

3/4 ČL instantného droždia (cca 2 g)

730 ml filtrovanej vody izbovej teploty

Postup:

Do misky nasypeme múk a pridáme soľ. Lyžicou premiešame.

 

 

Nasypeme droždie. Nakoniec do zmesi nelejeme vodu.

Všetko spolu zmiešame pomocou rúčky drevenej varechy.

Misku s vymieseným cestom prekryjeme.

Necháme kysnúť 8-10 hodín pri izbovej teplote.

Formu na pizzu alebo plech bohato posypeme múkou.

 

 

Nakysnuté cesto preložíme na formu.

Posypeme múkou a presvedčíme sa, či sa cesto nelepí na dno.

Cesto vytvarujeme a rozdelíme na 4 časti.

Potom z cesta vytvarujeme bagetu a preložíme na mriežku pokrytú papierom na pečenie.

Mriežku vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 25 minút pri teplote 250°C.

 

 

Mriežku s bagetami vložíme do spodnej časti rúry.

Po upečení necháme bagety vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes