Vyskúšala som upiecť bábovku v obyčajných hrnčekoch na kávu a mala u nás veľký úspech.
Recept je úplne jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník.
Vďaka kefíru, ktorý pridávam do cesta, je bábovka vláčna a fantasticky jemná.
Určite skúste a budete nadšení. :-)
Výborný recept sme našli na kanáli Nafis Taomlar.
Potrebujeme:
vajcia – 2 ks.
cukor kryštálový- 150 g.
štipka soli.
rastlinné maslo – 100 g.
kefír – 350 g.
múka polohrubá – 300 gr.
prášok do pečiva 10g (zabudla som napísať do receptu)
hrozienka – 50 g.
Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 40 minút.
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme štipku soli.
Maslo rozpustíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť, aby nebolo horúce.
Pridáme kefír a rozpustené maslo.
Dobre premiešame.
Vmiešame múku s práškom do pečiva.
Teraz do zmesi pridáme hrozienka.
Ja odporúčam hrozienka najskôr zaliať vriacou vodou, nechať aspoň 10 minút lúhovať a až potom pridať do cesta.
Vymiešame jednotné cesto.
Nachystáme si hrnčeky.
Každý vymažeme olejom.
Do hrnčekov navrstvíme cesto – nie celkom do plna (cca do 3/4, pretože cesto počas pečenia narastie).
Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov.
Pečieme asi 40 minút (počas pečenia treba sledovať).
Po upečení vyklopíme z hrnčeka a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: