plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namiesto formy som upiekla BÁBOVKU v obyčajných hrnčekoch na kávu: Najlepšie JEMNÉ koláčiky, aké existujú!

Vyskúšala som upiecť bábovku v obyčajných hrnčekoch na kávu a mala u nás veľký úspech.

 

 

Recept je úplne jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník.

Vďaka kefíru, ktorý pridávam do cesta, je bábovka vláčna a fantasticky jemná.

Určite skúste a budete nadšení. :-)

Výborný recept sme našli na kanáli Nafis Taomlar.

 

 

Potrebujeme:

vajcia – 2 ks.

cukor kryštálový- 150 g.

štipka soli.

rastlinné maslo – 100 g.

kefír – 350 g.

múka polohrubá – 300 gr.

prášok do pečiva 10g (zabudla som napísať do receptu)

hrozienka – 50 g.

Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 40 minút.

Postup:

 

 

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme štipku soli.

 

 

Maslo rozpustíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť, aby nebolo horúce.

Pridáme kefír a rozpustené maslo.

Dobre premiešame.

 

 

Vmiešame múku s práškom do pečiva.

Teraz do zmesi pridáme hrozienka.

 

 

Ja odporúčam hrozienka najskôr zaliať vriacou vodou, nechať aspoň 10 minút lúhovať a až potom pridať do cesta.

Vymiešame jednotné cesto.

 

 

Nachystáme si hrnčeky.

Každý vymažeme olejom.

 

 

Do hrnčekov navrstvíme cesto – nie celkom do plna (cca do 3/4, pretože cesto počas pečenia narastie).

Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov.

 

 

Pečieme asi 40 minút (počas pečenia treba sledovať).

Po upečení vyklopíme z hrnčeka a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes