Až vo veku 50 rokov som zistila, na čo slúži mriežka vo vnútri sporáka: TAKTO sa dá použiť!

4 skvelé spôsoby, ako použiť mriežku v rúre: Kiež by som ich poznala už skôr!

Len málokto sa zamýšľa nad tým, ako využiť bežnú mriežku v rúre. 

 

 

Pritom môže byť skvelým pomocníkom. 

Objavte 4 skvelé spôsoby jej využitia. 

Pozrite si tieto rady na facebooku, ako vďaka nej pripraviť napríklad chutné hrianky aj bez hriankovača. 

Mriežka z rúry sa vo väčšine domácností využíva len bežným spôsobom.

 

 

 

 

Napríklad ako stojan pod plech, či formu s cestom.

Ukázalo sa však, že má oveľa viac využití. 

Funkcia hriankovača

 

 

 

 

Tento stojan môže nahradiť hriankovač.

Plech na pečenie podložte trochu nižšie ako rošt, prikryte ho papierom na pečenie a medzi tyče roštu vložte krajce bieleho toastového chleba.

 

 

 

 

Asi po 20 minútach z rúry vytiahnete chutné hrianky. 

Domáci gril

Ak chcete piecť zeleninu, môžete to urobiť na mriežke, priamo v šupke.

Zemiaky, paprika, paradajky, baklažány atď. – to všetko sa dá piecť na grile.

Ak chcete mäsový špíz, ani to nie je problém.

 

 

Kusy mäsa položte na špajle a položte na mriežku.

Len nezabudnite podložiť plech na pečenie, aby naň kvapkala šťava zo zeleniny alebo tuk z mäsa.

Takýto kebab môžete pripraviť kedykoľvek, bez ohľadu na počasie.

Mexické občerstvenie

 

 

 

 

Mriežka v rúre vám pomôže pripraviť aj jedlá, ktoré ste možno doteraz na stole nemali.

Pripravte si napríklad tacos, ktoré sú v Mexiku také obľúbené.

 

 

 

 

Stačí si kúpiť obyčajný pita chlieb a nakrájať z neho kolieska.

 

 

 

 

Potom ich zaveste na mriežku a nechajte v rúre asi 15 minút.

 

 

 

 

Po dokončení procesu pečenia budete mať pevný základ pre náplň.

Ako náplň použite napríklad dusené mleté ​​mäso s cibuľou v paradajkovom pretlaku s pridaním papriky a kukurice.

Navrch dáme syr a máme hotovo!

Vo všeobecnosti existuje veľa možností plnky, každý si môže vybrať tú svoju.

Grilované stehná

 

 

Väčšinou sa kura pečie v rukáve na pečenie alebo v pekáči.

Všetko si však môžete urobiť ešte jednoduchšie – stehná stačí zavesiť na mriežku v rúre. 

 

 

 

 

Tesne predtým ich namarinujeme alebo natrieme korením.

Pod stehná by ste mali tiež umiestniť plech na pečenie, prípadne ešte lepšie aj s prílohou zo zemiakov, pretože absorbujú tuk odkvapkávajúci zo stehien a výsledkom je neuveriteľne chutné jedlo!

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.