plny-hrniec_transparent_negativ.png

5- minútový Americký koláč (jablká, orechy, čokoláda): Mega rýchla piškóta z hrnčeka, za málo času toľká spokojnosť!

Tak tomuto sa hovorí úžasný recept. Jeho autorkou je pani Peťa a skutočne ide o mimoriadne výborný a rýchly koláčik. Navyše, je aj veľmi šťavnatý. Určite skúste.

Tak tomuto sa hovorí úžasný recept – u nás sa mu nepovie inak, ako Americký koláč.

 

 

Jeho autorkou je pani Peťa a skutočne ide o mimoriadne výborný a rýchly koláčik.

Navyše, je aj veľmi šťavnatý. Určite skúste.

V ceste je všetko, čo máme radi – oriešky, čokoláda, hrozienka a jablká.

Potrebujeme:

4 vajcia,

 

 

1 hrnček cukor krupica,

2 hrnčeky pol. múky,

pol lyžice škorice mletej

1 lyžica kakaa

pol hrnčeka oleja

 

 

1 prášok do pečiva

5-6 jabĺk na kocky

(hrozienka, orechy)

Na vrch:

čokoládová poleva:

 

 

môžete použiť mliečnu alebo várovú čokoládu

trochu tuku

Postup:

Na začiatok si umyjeme a očistíme jabĺčka.

Nakrájame ich na drobné kocky.

 

 

Orechy nasekáme nadrobno.

Ak použijete hrozienka, odporúčam ich pre prípravou namočiť do rumu alebo horúcej vody.

Pripravíme si jednoduché cesto:

 

 

Vymiešame celé vajcia s cukrom do peny.

Vmiešame aj olej.

Pridáme postupne suché ingrediencie – múku, kakao a prášok do pečiva. 

 

 

Nakoniec vmiešame aj zvyšné prísady – jablká, oriešky a hrozienka.

Dobre premiešame.

Je to veľmi husté cesto, ku koncu už miešam len vareškou.

 

 

Nachystáme si plech, ktorý vyložíme papierom.

Rozložíme cesto a pomocou varešky ho rovnomerne rozotrieme po plechu. 

Pečieme v rúre na 170 st. asi 35 min.

 

 

Hore sa po upečení len naleje čokoládová poleva.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke.

 

 

Keď poleva stuhne, môžeme krájať.

Recept nám poslala Miška.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes