Tak tomuto sa hovorí úžasný recept – u nás sa mu nepovie inak, ako Americký koláč.
Jeho autorkou je pani Peťa a skutočne ide o mimoriadne výborný a rýchly koláčik.
Navyše, je aj veľmi šťavnatý. Určite skúste.
V ceste je všetko, čo máme radi – oriešky, čokoláda, hrozienka a jablká.
Potrebujeme:
4 vajcia,
1 hrnček cukor krupica,
2 hrnčeky pol. múky,
pol lyžice škorice mletej
1 lyžica kakaa
pol hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
5-6 jabĺk na kocky
(hrozienka, orechy)
Na vrch:
čokoládová poleva:
môžete použiť mliečnu alebo várovú čokoládu
trochu tuku
Postup:
Na začiatok si umyjeme a očistíme jabĺčka.
Nakrájame ich na drobné kocky.
Orechy nasekáme nadrobno.
Ak použijete hrozienka, odporúčam ich pre prípravou namočiť do rumu alebo horúcej vody.
Pripravíme si jednoduché cesto:
Vymiešame celé vajcia s cukrom do peny.
Vmiešame aj olej.
Pridáme postupne suché ingrediencie – múku, kakao a prášok do pečiva.
Nakoniec vmiešame aj zvyšné prísady – jablká, oriešky a hrozienka.
Dobre premiešame.
Je to veľmi husté cesto, ku koncu už miešam len vareškou.
Nachystáme si plech, ktorý vyložíme papierom.
Rozložíme cesto a pomocou varešky ho rovnomerne rozotrieme po plechu.
Pečieme v rúre na 170 st. asi 35 min.
Hore sa po upečení len naleje čokoládová poleva.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke.
Keď poleva stuhne, môžeme krájať.
Recept nám poslala Miška.