plny-hrniec_transparent_negativ.png

AKO uvariť vývar, aby mal krásnu zlatistú farbu? Zabudnite na cibuľu a pridajte kúsok INEJ zeleniny!

Ako uvariť vývar, aby mal zlatistú farbu?

 

 

Často používaný trik s cibuľou môžete pokojne vymeniť za tento.

Hoci nepopierame, že cibuľa dodá vývaru okrem peknej farby, aj skvelú chuť.

 

 

Vyskúšajte však pridať aj kúsok tejto zeleniny, ktorú odporúča portál newsy a váš vývar bude krásny zlatistý. 

Chutí vám váš vývar, no jeho farba je príliš svetlá?

To sa dá jednoducho napraviť a dodáte mu krásnu farbu.

Využite tieto triky.

 

 

Lahodný a zlatistý vývar je výkladnou skriňou každej gazdinky.

Veď na Slovensku sa varí vývar na každú väčšiu príležitosť či rodinné stretnutie.

Je jemný a chutí každému, navyše nespôsobuje žiadne žalúdočné nevoľnosti.

Ako urobiť dobrý vývar?

 

 

Ak chcete pripraviť chutný vývar, musíte dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel.

Držte sa teda nasledujúcich rád:

Veľa zeleniny 

 

 

Zelenina dodá vývaru farbu a chuť a ak jej použijete málo, polievka bude nevýrazná.

Dobré mäso

Výber mäsa na vývar netreba podceniť.

Najlepšie je vybrať také, ktoré má trochu tuku.

 

 

Vďaka tomu bude polievka výnimočne aromatická a chuťovo výraznejšia.

Soľ na záver

Mäso a zeleninu varte bez soli, pretože vtedy dodajú vode najviac chuti.

Čo robiť, aby bol vývar zlatistej farby?

 

 

Stáva sa, že napriek úsiliu je vývar síce veľmi chutný, ale má nevkusnú, nevýraznú farbu.

Niekedy ide o mäso.

Vývar varený len na kuracom mäse je veľmi svetlý a priehľadný.

Existuje teda veľa spôsobov, ako zlepšiť farbu polievky!

Môžete použiť napríklad tieto finty, ktoré vylepšia farbu vývaru:

Krásny zlatistý vývar vznikne aj pri varení s kuracím mäsom, ak doňho pridáte kúsok hovädzieho mäsa.

Môžete tiež pridať 1/2 čajovej lyžičky kurkumy, ktorá dodá krásnu farbu, ale neovplyvní chuť vývaru.

 

 

Ďalším osvedčeným trikom na zlepšenie farby vývaru je pridať doň počas varenia malý kúsok cvikly.

Čo robiť, keď sa uvarí príliš veľa vývaru?

Ak ho uvaríte priveľa, pokojne ho môžete použiť na prípravu ďalšej polievky alebo omáčky.

 

 

Mäsový vývar je skvelým základom pre paradajkovú alebo hubovú polievku!

Dá sa v ňom uvariť aj kapustnica a pripraviť chutné rezance.

Ak neviete, ako vývar použiť, vždy ho môžete zamraziť.

Keď máte chuť na niečo chutné, stačí ho vybrať z mrazničky a je to hotové.

Ako zmraziť vývar?

 

 

Stačí ho naliať do nádoby na uskladnenie potravín alebo vrecka na zips a vložiť do mrazničky.

Predtým však skontrolujte, či je nádoba alebo vrecko určené na zmrazovanie potravín.

Tieto informácie nájdete na obale.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn-Majka
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes