plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako smažiť zemiaky: Všetky tajomstvá prípravy krok za krokom!

Aby boli vyprážané zemiaky chrumkavé a neodolateľne chutné, exitujú isté postupy a tajomstvá.

Z nášho receptu sa dozviete, ako pripraviť dokonalé vyprážané zemiaky, po ktorých si budete oblizovať prsty.

 

 

Unikátny recept na najlepšie vysmážané zemiaky z youtube kanála Любовь Сазонова.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

100-200 g cibule

5-8 g soli

40 g rastlinného oleja

30 g cesnaku

jarnú cibuľku

 

 

Postup:

Na začiatku ošúpeme cibuľu a vložíme do misky.

Zemiaky ošúpeme a pridáme do samostatnej misky.

 

 

Potom zemiaky zalejeme vodou a umyjeme.

Umyté zemiaky nakrájame na plátky hrubé cca 5-7 mm.

 

 

Nakrájané plátky vložíme do misky, zalejeme teplou vodou a umyjeme.

Potom zemiaky dôkladne vysušíme pomocou gázy.

 

 

Panvicu zohrejeme a pridáme olej.

Cesnak nakrájame na plátky a vložíme do panvice.

 

 

Cesnak osmažíme do zlatista a potom ho vyberieme.

Do panvice vložíme zemiaky a smažíme 4 minúty.

 

 

Po uplynutí doby zemiaky zospodu otočíme.

Po troch minútach zemiaky obrátime druhýkrát a pridáme nakrájanú cibuľu.

 

 

Premiešame a pečieme ďalšie tri minúty.

Potom vypneme sporák, panvicu prikryjeme a necháme stáť 35 minút na zostatkovom teple.

 

 

Pridáme osmažený cesnak.

Posolíme a dobre premiešame.

 

 

Hotové zemiaky servírujeme s nakrájanou cibuľkou a obľúbenými ingredienciami.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes