plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavnaté a lahodné rezne s krehkou chrumkavou strúhankou: Lepšie ste ešte nejedli!

Mnoho ľudí si nevie predstaviť nedeľný obed bez obľúbeného bravčového rezňa.

 

 

Šťavnaté mäso v chrumkavom a zlatistom obale je dokonalým jedlom pre mnohých z nás.

Nie vždy je však možné urobiť ich dokonalé.

 

 

Tieto rady z portálu przyslijprzepis sa vám budú hodiť a pomôžu vám k tomu, aby ste pripravili tie najlepšie rezne pod slnkom.

Rezne milujú malí, aj veľkí, no nie každý ich dokáže správne pripraviť.

Ľahko sa vám môže stať, že namiesto šťavnatého lahodného mäsa, bude tvrdé ako podrážka.

 

 

A namiesto zlatistej chrumkavej strúhanky bude obal, ktorý sa odlupuje alebo je nasiaknutý mastnotou.

Niekto ich preferuje tenké, iný má radšej hrubšie kúsky mäsa.

Ako pripraviť mäso a troj obal na bravčové rezne

 

 

Ideálne pripravené mäso na rezne by malo byť dostatočne tenké na to, aby sa dobre vysmažilo, zároveň však musí ostať šťavnaté.

Na trojobale záleží rovnako, ako na mäse, pretože môže pokaziť celkový efekt, aj chuť. 

Zvyčajne sa pripravuje z múky, vyšľahaného vajíčka a strúhanky.

 

 

Strúhanku je dobré pred použitím ešte preosiať, aby bola čo najjemnejšia.

Hrubej strúhanke sa pri príprave rezňov radšej vyhnite.

Ako vyprážať rezne, aby strúhanka neopadala?

 

 

Ak chcete lahodnú a chrumkavú strúhanku, dbajte na správne vyprážanie rezňov.

Tu si dajte pozor na tri veci: teplotu oleja, množstvo oleja a otáčanie rezňov.

Bravčové rezne by sa mali vyprážať vo veľkom množstve oleja, ktorý bude v polovici hrúbky rezňov.

Keď vkladáte mäso na panvicu, olej by mal byť už dobre rozpálený. 

Vysoká teplota znamená, že rezeň nebude nasiaknutý tukom a strúhanka sa nerozpustí. 

Ďalšou vecou je otáčanie rezňov počas vyprážania.

 

 

Ak ich budete stále otáčať, strúhanka nielenže nebude chrumkavá, ale čo je horšie, môže sa začať rozpadávať.

Bravčové kotlety vyprážajte iba raz z každej strany.

Ako urobiť bravčové rezne šťavnaté vo vnútri?

Nech sa akokoľvek snažíte, šťavnaté rezne zo starého mäsa neurobíte.

 

 

Stojí za to hľadať naozaj kvalitné mäso.

Kúsok bravčového karé z mladého prasaťa by mal byť jednotný a bezchybne ružový.

Len také mäso vám prinesie úspech z hľadiska mäkkosti a šťavnatosti bravčových rezňov.

 

 

Vyberajte preto mäso radšej od lokálnych mäsiarov a nie z potravinových reťazcov.

Veríme, že tieto rady budú pre vás užitočné a rezne sa vám podaria na jednotku s hviezdičkou.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes