V našej rodine sú palacinky obľúbeným dezertom a cez víkend si ich radi doprajeme aj ako výdatné raňajky. Skúšala som už najrôznejšie obmeny klasického „palacinkového“ receptu a momentálne je u nás doma hitom verzia z kefíru. Budete prekvapení, aké lahodné sú kefírové palacinky.
Potrebujeme:
2 polievkové lyžice cukru
Štipka soli
160 g hladkej múky
2 ks vajec
300 ml kefíru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
V kefíri rozšľaháme vajcia, pridáme cukor, soľ a postupne vmiešame múku. Vymiešame redšie cesto bez hrudiek.
Na panvici rozpálime štipku oleja a vypražíme ako klasické palacinky.
Podávame s ovocným džemom, kyslou smotanou a čerstvým ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: flickr