Ak si z času na čas dáte dobrý langoš, tento recept vrelo odporúčam.
Mám od tety kuchárky, ku ktorej sme každé leto chodili na langoše do Podhájskej.
Sú to už roky, no na tieto langoše sa vždy stálo v poriadnej fronte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Navyše, máme pre vás perfektný tip priamo od kuchárky, vďaka ktorému vás po langošoch nebude páliť záha.
Tento recept určite počas leta využijete!
Potrebujeme:
500 ml mlieka
250 ml smotany
1 kg hladkej múky
30 g droždia
1,5-2 lyžičky soli
Na oblohu:
Kyslá smotana
Kečup
Pretlačený cesna
Olej
Syr
Tip od pani kuchárky:
Ak vás zvykne páliť záha, vymeňte kyslú smotanu za jogurt a pridajte do cesta aj 1 lyžičku jedlej sódy.
Postup:
V mise v mlieku rozmiešame droždie.
Pridáme zvyšok surovín.
Vymiesime jednotné hladké cesto.
Aby vám to išlo jednoduchšie, použite na miesenie šľahač s nástavcami na cesto.
Hneď, keď je cesto hotové, dáme ho do dostatočne veľkého plastového vrecka alebo dózy s vekom.
Takto uzavreté uložíme do chladničky, kde nám nakysne.
Pozor ak máte príliš malé vrecko, aby vám neprasklo.
Na druhý deň môžeme vyprážať.
Z cesta si odkrojíme kúsok, ktorý potrebujeme.
Na zľahka pomastenej pracovnej doske roztiahneme do tvaru placky.
Cesto sa nelepí, je vláčne a dobre sa s ním pracuje.
Langoše usmažíme klasicky v oleji na panvici.
Olej musí byť dobre zahriaty.
Vyprážame z oboch strán dozlatista.
Potom obrúskom ľahko odsajeme prebytočný tuk.
A môžeme ich potierať podľa chuti.
Ja potieram cesnakom a dávam kečup a strúhaný syr.
Každý, ako má rád.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka V.