Perfektný recept, ak neviete čo s cuketou. Ja som to pôvodne chcela podávať ako prílohu, ale zjedla sa skôr, ako sa stihol dorobiť hlavný mäsový chod. Cuketa so šľahačkou chutí celkom inak, je neskutočne jemná a krémová. Naozaj výborný recept!
Postup:
2 stredne veľké cukiny
1 paradajku (voliteľné)
3 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
5 stredne veľkých zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
15 dkg anglickej slaniny nakrájanej
1 smotana 33%
soľ
korenie tymian
Postup:
Cuketu, paradajku, cibuľu a olúpané zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu rozkrojíme na veľkosť cukety.
Skladáme striedavo do pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a zalejeme smotanou ktorú sme zmiešali s pretlačeným cesnakom. Pred koncom pečenia môžete ešte posypať syrom.
Pečieme v rúre do mäkka. Podávame ako samostatný pokrm alebo ako prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: katalin-konyha