Domáce mäsové guľky – šťavnaté, rýchle a s voňavou omáčkou: Sú stokrát chutnejšie ako vyprážané fašírky!

Výborné karbonátky podľa našej pani kuchárky zo škôlky.

 

 

Na krabonátky:

500 g mletého bravčového mäsa a hovädzieho mäsa (ideálne je mäso, ktoré si doma sami zomeliete, ja som dala len bravčové)

0,3–0,5 hrnčeka surovej ryže

1 cibuľa

1 vajce

soľ, korenie podľa chuti

Na omáčku:

1 polievková lyžica kyslá smotana

1 polievková lyžica hladká múka

1 polievková lyžica. l. paradajkový pretlak

1 bobkový list

1.5 šálky voda

Postup:

Dôkladne opláchnite ryžu , zalejeme voda 1: 1 a varíme sa do zmäknutia.

Zmiešajte s mletým mäsom. Pridajte cibuľu, nakrájanú alebo namletú v mlynčeku na mäso, vajcia, soľ a mleté ​​korenie.

 

mleté ​​karbonátky s ryžou

 

Dôkladne všetko premiešajte.

 

mleté ​​karbonátky s ryžou

 

S navlhčenými rukami formujte malé guľôčky mletého mäsa. Každú guľôčku obaľte v múke.

 

mleté ​​karbonátky s ryžou

 

Opečte karbonátky na panvici až do zlatohnedej farby (nezakrývajte vekom).

Potom ich dajte bokom. karbonátky nemusia byť celkom prepečené.

 

mleté ​​karbonátky s ryžou

 

Pripravíme si omáčku. Zľahka opražte na panvici múku do zlatista, pridajte paradajkový pretlak, zalejte 1 šálkou vody, dôkladne premiešajte.

Osoľte a od bodu varu nechajte omáčku na ohni asi 30 sekúnd, potom pridajte karbonátky.

Varíme asi 10 minút pri nízkej teplote.

 

mleté ​​karbonátky s ryžou

 

Kyslú smotanu rozpustite v polovici pohára studenej vody.

Po 10 minútach dusenia nalejte do hrnca kyslú smotanu, prikryte vekom a pokračujte v varení ďalších 20 minút.

5 minút pred koncom prípravy pridajte bobkový list.

mleté ​​karbonátky s ryžou

 

 

Najlepšie recepty na dnes