Žiadne oddeľovanie vajec a bublanina je neskutočná – vysoká, mäkučká, nádherne nadýchaná. U nás doma ju voláme bublanina z bavlnky, taká je jemná.
Potrebujeme:
4 vajcia
400 g práškového cukru
2 dcl oleja
3 dcl mlieka
500 g polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
štipku sódy bikarbóny
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor, olej, mlieko a celé to zmixujeme. Potom vsypeme 500 g polohrubej múky, prášok do pečiva a štipku sódy bikarbóny – znova zmixujeme.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrúsime ovocie (druh podla chuti). Pečieme na strednom stupni, cca do 175 – 180°C = 25 – 30 minút.