Vynikajúci koláčik s tvarohom a domácimi čerešňami. Ak chcete skúsiť niečo ešte chutnejšie, ako je klasická bublanina, tento koláčik je tým pravým.
Potrebujeme:
Cesto:
3 ks vajcia
200 ml mlieko
200 ml olej
250 ml Kr. cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
Tvarohová vrstva:
250 g tvaroh
1 ks vajíčko
podľa chuti práškový cukor
čerešne
Postup:
V miske si vajíčka vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme mlieko, olej a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, na cesto uložíme čerešne.
Do medzier medzi ovocie navrstvíme kôpky tvarohu zmiešaného s cukrom a vajíčkom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.
Upečený koláč poprášime cukrom a môžeme podávať.