Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a veľmi praktické, ak čakáte viacej hostí. Každý si na tom pochutná! :-)
Potrebujeme:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 5-6 ks zemiakov
- 2 červené cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- sladkú a pikantnú papriky
- majoránka
- korenie na zemiaky
- olej
Na podliate:
- Čierne pivo cca 1/2 plechovky
- bujón
- 2 dl vody
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi na 1 hodinku odležať – ideálne cez noc. Nakrájame si aj zemiaky a cibuľku (tiež ich nezabudneme ochutiť). Do vymastenej misy vrstvíme striedavo mäso, zemiaky, a cibuľu, vytvoríme tvar harmoniky. Prikryjeme a do rúry vyhriatej na 200 stupňov dáme piecť na 15 minút. Potom vyberieme a podlejeme bujónom rozpusteným vo vode. Dusíme zakryté 25 minút, podlejeme pivom a dusíme ďalších 25 minút. Potom odokryjeme a necháme zapiecť.
Výsledok! :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
inšpirácia z blogu: walijskiepichcenie