Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické.
Príprava zaberie asi 7 minút.
Ide o recept na fantastické krakovské lievance.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 jablká
90 gramov masla
100 gr hladkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie
Polovica lyžičky škorice
1 lyžica cukru
150 ml mlieka
1 vajíčko
Olej alebo maslo na pečenie
Cukor na zdobenie
Na podávanie:
Kyslá smotana
Tvaroh
Čerstvé ovocie
Javorový sirup
Postup:
Jablká ošúpeme.
Zbavíme jadrovníka.
Nakrájame na drobnejšie kúsky.
Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.
Na panvici rozpustíme 30 g masla.
Potom pridáme jablká.
Restujeme 4-5 minút na miernom plameni.
Vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.
Do mixéra dáme múku.
Pridáme prášok do pečiva.
Pridáme aj škoricu, med, zvyšok masla, jablká a vajíčko.
Rozmixujeme.
Na troche masla (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.
Podávame poprášané cukrom.
Prípadne môžeme podávať s tvarohom, ochutenou kyslou smotanou a čerstvým ovocím.
Tieto jablkové lievance si určite zamiluje celá vaša rodina.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)