Skvelý tip na prípravu rýchlej torty. Je to rovnako jednoduché ako pripraviť cesto z prášku, avšak s tým rozdielom, že táto pochúťka je aj napriek jednoduchej príprave zložená z poctivých surovín.
Potrebujeme:
1 a ½ šálky hladkej múky
3 lyžice kakaa
1 šálku práškového cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
1/2 lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku octu
1 lyžičku vanilkovej esencie alebo vanilkového cukru
5 lyžíc rastlinného oleja
1 šálku vody
Postup:
Rúru nastavte na 180 stupňov a formu na pečenie vymastite olejom. V miske zmiešajte všetky suché prísady. V inej miske zmiešajte ocot, vanilkovú arómu a rastlinný olej. Túto zmes pridajte do suchej zmesi a premiešajte. Nakoniec pridajte pohár vody a premiešajte, aby vznikla homogénna hmota – cesto.
Cesto navrstvite do formy, vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 35 minút (cesto skontrolujte špáradlom). Keď je cesto upečené, môžete povrch torta potrieť ˇobľúbenou polevou – napríklad rozpustenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk