Sendviče sú obľúbeným a rýchlom jedlom, ktoré môžeme pripraviť ako chutnú desiatu alebo večeru. Ak trpíte na intoleranciu lepku, alebo sa jednoducho snažíte zdravšie stravovať, vyskúšajte niektorý zo zdravých sendvičov bez klasického pečiva. Sú vynikajúce, jednoduché na prípravu a môžete si na nich pochutnávať bez výčitiek svedomia.
Uhorkový sendvič
Stačí vymeniť chlieb za obľúbenú zeleninu a razom je na svete originálny letný pokrm s minimom kalórií. Bezpečivový sendvič je ideálnou voľbou na ľahkú letnú večeru, ktorú pripravíte tak rýchlo, ako váš obľúbený sendvič. A aj napriek tomu, že toto jedlo obsahuje minimum kalórií, skvele vás zasýti!
Potrebujeme:
Uhorku
Plátky šunky
Plátky syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Horčicu
Nátierku
Prípadne akékoľvek iné suroviny, ktoré na sendviči obľubujete
Postup:
Uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a stred vyberieme lyžicou. Naplníme ľubovolnými ingredienciami ako klasický sendvič. Spojíme dokopy a môžeme si pochutnávať!
Kompletný recept s fotopostupom nájdete TU.
Vinikajúci je aj sendvič z plátkov uhorky, jogurtového dipu a údeného lososa.
Sendvič z chutnej náhrady pečiva
Ak sa snažíte schudnúť nejaké to kilo, alebo máte alergiu na lepok a bežné pečivo vám môže spôsobiť zdravotné problémy, vyskúšajte tento skvelý recept. Ide o jednoduchú, rýchlu a náhradu pečiva, ktorú pripravíte za niekoľko minút.
Potrebujeme:
3 lyžice nízkotučného tvarohu
3 vajcia
½ lyžičky kypriaceho prášku
Korenie, soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Žĺtky zmiešame s tvarohom, kypriacim práškom, soľou a korením.
Z bielkov ušľaháme tuhú sneh, ktorý postupne zmiešame so žĺtkovou zmesou.
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a zo zmesi dávkujeme lyžičkou na plech cesto, ktoré vyformujeme do tvaru placky.
Posypeme semienkami alebo rascou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov približne 30 minút, alebo kým povrch nie je zlatistý.
Natrieme obľúbenou nátierkou, pridáme šunku, syr, zeleninu a podávame ako klasické sendviče.
Kompletný recept s fotopostupom nájdete TU.
Sendviče z paradajok
Paradajku môžete použiť na prípravu viacerých tipov chutných a šťavnatých sendvičov. Napríklad ju použite na vytvorenie bezlepkového hamburgeru a to tak, že jednoducho vymeníte žemle za väčšiu paradajku. Paradajku rozrežte na polovicu a do stredu uložte mäso, syr a ďalšie prísady, ktoré na hamburgeroch obľubujete. Napokon upevnite špáradlom, aby hamburger držal pohromade. Tiež môžete použiť pečenú alebo grilovanú paradajku.
Poschodový sendvič „Caprese“ s grilovanou špargľou
Na prípravu toto sendviča, ktorý zároveň poslúži ako fantastické predjedlo. Použite plátky paradajok, mozzarellu a grilovanú špargľu. Stačí dochutiť olivovým olejom a balsamicom a skvelé jedlo je na svete.
Sendvič z grilovaného baklažánu
Baklažán nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odpočívať. Potom grilujeme (ideálne na kontaktnom grile) alebo krátko opečieme na panvici či v rúre. Medzi dva kúsky baklažánu potom uložíme šunku, mozzarellu, paradajkovú (alebo inú omáčku) a ďalšie prísady podľa chuti.
Sendvič z červenej papriky
Červená paprika je bohatá na vitamíny C a B6. Rovnako je bohatým zdrojom horčíku a čo je najlepšie, obsahuje minimum kalórií. Pripravte si skvelý sendvič z grilovanej alebo čerstvej červenej papriky. Vynikajúco chutí v kombinácií s avokádom, morčaciu šunkou a syrom. Môžete však vyskúšať ľubovoľné alternatívy.
Sendvič zo šampiňónov Portabella
Tieto gigantické šampiňóny sú skvelé na prípravu sendvičov, ak ich však nemáte, pokojne môžete pripraviť sendvičové jednohubky z klasických šampiňónov. Huby rozkrojíme na polovicu, ochutíme, potrieme olivovým olejom a preložíme na gril, alebo do vyhriatej rúry. Na prípravu sendvičov môžeme použiť kuracie kúsky, pečenú slaninku, obľúbený dip a čerstvú bazalku.
Bezlepkovové pečivo pripravené za 90 sekúnd
Namiesto klasického pečiva použite ako základ pre vás sendvič bezpekový chlieb. Môžete ho pripraviť v mikrovlnke už za neuveriteľných 90 sekúnd. Je to skutočne jednoduché. Celý postup prípravy nájdete TU.