Skvelá príloha, ktorý pokojne tromfne aj hlavné jedlo. Tieto zemiaky sa vynikajúco hodia k mäsku, alebo si na nich môžete pochutnávať len tak, napríklad ako na skvelom obede.
Potrebujeme:
12 ks menších zemiakov
Olivový olej
Čerstvý tymián
Bylinky podľa chuti – pažítku, petržlenovú vňať…
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode – približne 15-20 minút.
Uvarené zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme olivovým olejom. Na plech preložíme zemiaky a čiastočne ich roztlačíme (roztláčadlom na zemiaky, prípadne iným kuchynským nástrojom).
Roztlačené zemiaky pokvapkáme (alebo potrieme) olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a ďalšími bylinkami podľa chuti.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 7-10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: matklubben