Výborný tip na ultrarýchly letný obed – ak máte doma cuketu a starší chlebík, neváhajte a vyskúšajte túto dobrotu.
PRÍSADY
7 stredne veľká cuketa
200 – 300 g stale chlieb
5-6 klinčekov cesnaku
2 vajcia
PRÍPRAVA
Po prvé, cuketu očistíme a zbavíme semienok aj stopiek – ak je cuketa mladá, netreba šúpať.
Ošúpané cukety nastrúhajte na strúhadle, osoľte.
Dobre premiešajte a nechajte 10 minút.
Medzitým rozdrvte v mixéri chlieb na drobky.
Chlieb si môžete jednoducho rozdrviť rukami, ale bude to jednoduchšie pomocou mixéra.
Cesnak pretlačíme.
Vymačkáme cuketu a dôkladne odstránime šťavu.
K vymačkanej cuketovej dužine pridajte chlebík, cesnak a vajcia.
Ochuťte soľou, korením a dôkladne premiešajte.
Z výslednej hmoty, tvoríme fašírky karbonátky a vyprážame v oleji do zlatista.
Podávame s kyslou smotanou.

A sú prekvapivo chutné nielen bezprostredne po varení, ale aj studené.