Vynikajúci tip, ako dostať cuketu aj do tých členov rodiny, ktorí ju inak vôbec nemusia.
Toto chutí naozaj každému.
Potrebujeme:
1 mladá cuketa
50 g plátkového syra
50 g krájanej šunky (voliteľné, ja zvyknem plniť len syrom)
na trojobal:
vajcia
mlieko
hladká múka
strúhanka
červená paprika, korenie, soľ a sušený cesnak mlieko
olej na vyprážanie
Potrebujeme:
Neošúpanú cuketu nakrájame škrabkou po dĺžke na plátky.
Šunku a syr nakrájame na rovnakú šírku cukety. Preložíme na dvakrát.
Múku zmiešame s paprikou.
Vajcia rozšľaháme so soľou, korením, cesnakom a mliekom.
Preloženú cuketu obalíme v múke, vajciach, strúhanke, opäť vo vajciach a strúhanke.
Smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán.
Cuketa sa dá takto robiť aj na plechu, len ju nezabudnite pokvapkať olejom a počas pečenia obracať.
Keď vyprážam v rúre, nepoužívam žĺtky, obaľujem takto – pripravíme si 3 samostatné misky.
Do jednej nasypeme múku zmiešanú so soľou, cesnakom a koreninami, do druhej strúhanku a do tretej bielka rozmiešané s vodou.
Plech na pečenie vystelieme papierom a vymastíme trochou oleja.
Cuketu obalíme najskôr v múke, potom v bielkovej zmesi a nakoniec v strúhanke.
Dáme na plech na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme dozlatista.
Počas pečenia obrátime.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)