Keď budete najbližšie robiť kukuricu, skúste ju podľa tohoto receptu, je naozaj neporovnateľne chutnejšia a šťavnatejšia!
Potrebujeme:
4 klasy kukurice
3 polievkové lyžice kyslá smotana
2 polievkové lyžice sójová omáčka
60 g masla
1 lyžička chilli omáčka
3 polievkové lyžice citrónová šťava
1 lyžička provensálske korenie
Postup:
Maslo necháme zmäknúť, ponecháme ho 20 minút pri izbovej teplote.
V hlbokom tanieri zmiešajte maslo s chilli omáčkou, citrónovou šťavou, provensálskymi bylinkami.
Pridajte kyslú smotanu a sójovú omáčku. Zmiešajte všetky prísady do hladka.
Očistite kukuricu od listov a vlasov.
Pod každý kúsok podložíme alobal a omáčku natrieme pomocou kuchynského štetca.
Kukuricu jemne zabaľte do alobalu, položte ju na plech a pošlite do rúry predhriatej na 220 stupňov 20 minút.
Ak je kukurica stará alebo tvrdá, predĺžte dobu pečenia na 1 hodinu.
Hotovú kukuricu opatrne odstráňte z fólie a podávajte horúco.
Kukurica pripravená v alobale si zachová oveľa viac vitamínov ako varená.
Kukurica je jasne žltá, veľmi voňavá a chutná.
Akonáhle urobíte kukuricu podľa tohoto receptu, sotva ju budete chcieť pripraviť starým spôsobom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)