Toto s ňou musíte urobiť, aby bola najchutnejšia: Prestaňte kukuricu variť, keď ju raz skúsite pripraviť takto, k starému receptu sa nevrátite!

Keď budete najbližšie robiť kukuricu, skúste ju podľa tohoto receptu, je naozaj neporovnateľne chutnejšia a šťavnatejšia!

Potrebujeme:

4 klasy kukurice

3 polievkové lyžice kyslá smotana

2 polievkové lyžice sójová omáčka

60 g masla

1 lyžička chilli omáčka

3 polievkové lyžice citrónová šťava

1 lyžička provensálske korenie

Postup:

Maslo necháme zmäknúť, ponecháme ho 20 minút pri izbovej teplote.

V hlbokom tanieri zmiešajte maslo s chilli omáčkou, citrónovou šťavou, provensálskymi bylinkami.

Pridajte kyslú smotanu a sójovú omáčku. Zmiešajte všetky prísady do hladka.

 

kukurica v peci vo fólii

 

Očistite kukuricu od listov a vlasov.

Pod každý kúsok podložíme alobal a omáčku natrieme pomocou kuchynského štetca.

 

kukurica v peci bez oleja

 

Kukuricu jemne zabaľte do alobalu, položte ju na plech a pošlite do rúry predhriatej na 220 stupňov 20 minút.

Ak je kukurica stará alebo tvrdá, predĺžte dobu pečenia na 1 hodinu.

 

kukurica pečená v rúre vo fólii

 

Hotovú kukuricu opatrne odstráňte z fólie a podávajte horúco.

 

lahodné kukurice v rúre

 

Kukurica pripravená v alobale si zachová oveľa viac vitamínov ako varená.

Kukurica je jasne žltá, veľmi voňavá a chutná.

Akonáhle urobíte kukuricu podľa tohoto receptu, sotva ju budete chcieť pripraviť starým spôsobom.

 

pečená kukurica

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes