Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec.
Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto.
Podľa návodu si ju ľahko pripraví úplne každý.
Na prípravu tejto zmrzliny vám stačia len 2 prísady, ak si chcete vytvoriť domácu ruskú zmrzlinu stačí, ak pridáte ešte 2 kusy tortových oblátok!
Potrebujeme:
200 ml kondenzovaného mlieka
500 ml smotany na šľahanie 33%
Postup:
Smotanu aj metličky šľahača je potrebné pred prípravou dobre vychladiť.
Dajte ich teda aspoň na 15 minút do mrazáku – aj s miskou na šľahanie.
Potom klasicky zo šľahačky ušľaháme šľahačku a potom do nej postupne všľaháme po častiach aj kondenzované mlieko.
Na dno plastovej misky uložíme jednu tortovú oblátku, navrstvíme zmrzlinu a prikryjeme druhou oblátkou.
Dáme do mrazničky a necháme stuhnúť tak, aby sa zmrzlina dala dobre krájať.
Môžeme plniť aj do kornútkov, alebo zmraziť aj bez oplátky, len ako čistú smotanovú zmrzlinu.