Konečne zmrzlina, ktorá chutí presne ako keď sme boli deti: 2 prísady, minútka času a tá chuť učaruje celej rodine!

Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec.

 

 

Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto.

Podľa návodu si ju ľahko pripraví úplne každý.

Na prípravu tejto zmrzliny vám stačia len 2 prísady, ak si chcete vytvoriť domácu ruskú zmrzlinu stačí, ak pridáte ešte 2 kusy tortových oblátok!

Potrebujeme:

200 ml kondenzovaného mlieka

500 ml smotany na šľahanie 33%

Postup:

 

 

Smotanu aj metličky šľahača je potrebné pred prípravou dobre vychladiť.

Dajte ich teda aspoň na 15 minút do mrazáku – aj s miskou na šľahanie.

Potom klasicky zo šľahačky ušľaháme šľahačku a potom do nej postupne všľaháme po častiach aj kondenzované mlieko.

Na dno plastovej misky uložíme jednu tortovú oblátku, navrstvíme zmrzlinu a prikryjeme druhou oblátkou.

 

 

 

Dáme do mrazničky a necháme stuhnúť tak, aby sa zmrzlina dala dobre krájať.

Môžeme plniť aj do kornútkov, alebo zmraziť aj bez oplátky, len ako čistú smotanovú zmrzlinu.

Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes