V lete robíme tieto rezne pravidelne, vďaka cukete sú fantasticky chutné a šťavnaté.
Potrebujeme:
500 g bôčika alebo pliecka
200 g strúhaného syra – Gouda
150 g cukety
1 vajce
60-70 ml smotany na šľahanie (studené)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, korenie, pažítka
1 lyžica strúhanky
Na trojobal: múka, vajcia, strúhanka olej na vyprážanie
Postup:
Cuketu ošúpeme, odstránime zrniečka. Nastrúhame na hrubšom strúhadle a ľahko posolenú dáme vypotiť – cca 20 minút. Syr nastrúhame tiež na hrubo.
Mäso spracujeme so smotanou, vajcom, syrom a korením. Solíme opatrne, syr aj cuketa sú slané. Cuketu vytlačíme (nepotrebujeme vodu, ale dužinu). Zmes mäsa dáme vychladiť do chladničky.
Zo zmesi tvarujeme bochníčky – tvar rezňov. Obaľujeme v múke, vajciach a v strúhanke. Pri tom vytvoríme plochý rovnomerný rezeň.
Vkladáme do vyššej vrstvy rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)