Kedže sa snažím žiť zdravo, musela som sa vzdať obľúbených vyprážaných zemiakových placiek. Po dlhom hľadaní som však našla skvelú alternatívu, ktorá mi dokonca chutí omnoho viac ako klasické placky. Ak ste už vyskúšali zelerové hranolky, toto skvelé jedlo určite oceníte. Placky zasýtia, dodajú množstvo energie a pritom nemusíte mať žiadne obavy z nadbytočných kalórií. Placky sú skvelé samé o sebe ale hodia sa aj ako príloha k iným jedlám.
Potrebujeme:
1 stredne veľkú mrkvu
150 g zeleru
1 väčšie vajce
1 lyžicu zelerovej vňate
40g nastrúhaného tvrdého syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžice rasce
Soľ
1 lyžicu bieleho jogurtu
2 lyžice olivového oleja (príp. slnečnicového)
Postup:
Rúru nastavím na 180 stupňov. Mrkvu a zeler očistíme a najemno postrúhame. Pridáme vajce, nasekanú zelerovú vňať, soľ a rascu (podľa chuti), syr a biely jogurt.
Celú zmes poriadne premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili a vzniklo „plackové cesto“, z ktorého vyformujeme jednotlivé placky. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (placky môžeme potrieť olivovým olejom).
Pečieme 20 -25 minút, kým placky nie sú na povrchu zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: cociando