Šup-Šup koláč bez roboty: Najrýchlejšia vanilková piškóta pod slnkom a chuť božská – chváli celá rodina!

Veľmi jednoduchý, rýchly a hlavne fantastický koláč. Pripravený je rýchlejšie, ako studené dezerty. Recept od pani Katariny K.

 

 

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky (preosiatu)

1 prášok do pečiva (preosiatu)

180 g práškového cukru

250 ml mlieka

1 lyžičku vanilkovej arómy (môžete nahradiť vanilkovým cukrom)

2 vajcia

2 lyžice oleja

kompótované alebo mrazené ovocie podľa chuti

Na vrch (voliteľné – nemusíte dávať okrem ovocia nič):

 

 

Posýpka (hrubá múka, maslo, práškový cukor)

Tvaroh

Ochutený mak, orechy…

Postup:

Múku s práškom do pečiva nasypeme do misky, pridáme do misky a zmiešame – je to šup-šup :-).

Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, uložíme ovocie a posypeme posýpkou (prípadne posípku môžete aj vynechať).

 

 

Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes