Netreba variť, netreba piecť: Babičkina jahodová maškrta za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Tento parádny recept som našla u pani Radky Z. a nepovedia mu inak, ako babičkina maškrta. Je to veľmi jednoduché a krém naozaj výborný. Skúste aj vylepšenie s pudingom bez varenia. :-)

Tento parádny recept som našla u pani Radky Z. a nepovedia mu inak, ako babičkina maškrta.

 

 

Je to veľmi jednoduché a krém naozaj výborný. Skúste aj vylepšenie s pudingom bez varenia. :-)

Potrebujeme:

jahody asi 300 g

veľký balíček detských piškót – môžu byť okrúhle aj dlhé

Tvaroh vo vaničke 1 ks

Kyslé smotany – 2 ks

4 lyžice kr. cukru

Postup:

Do misky dáme tvaroh, kyslé smotany,cukor a našľaháme.

 

 

Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót, na to tvarohovú zmes, vrstvu jahôd, piškóty a takto vrstvíme ďalej.

Končíme tvarohovou zmesou a hore ešte jahôdky na ozdobu.

Necháme v chladničke do druhého dňa odležať a stuhnúť.

 

 

Potom môžeme vybrať z formy, krájať a jesť :)

Nemusíte sa nijako trápiť s urovnaním jednotlivých vrstiev, stačí nakoniec zarovnať a pekne naskladať jahody na ozdobu.

Formu môžete použiť tortovú, alebo aj podhlovastú, podľa toho, čo máte pri ruke.

 

 

Minule som skúsila všľahať do krému aj jeden pudingový prášok bez varenia a bolo to výborné.

Tortička je veľmi osviežujúca a jednoduchá.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Radka Z. (ajoun)

Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes